Λευκάδα

Το Νησί των Ποιητών

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Με έκταση 302,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 23.000 κατοίκους είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.Η Λευκάδα είναι ένα νησί άμεσα προσβάσιμο οδικώς καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μια κινητή γέφυρα που συνδέει το νησί με τις ακτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.Το νησί αποτελείται από εντυπωσιακές ακτές, χερσονήσους, ακρωτήρια, όρμους που αποτελούν εξαιρετικά φυσικά λιμάνια στα ανατολικά της Λευκάδας και της Βασιλικής στη νότια πλευρά. Στη δυτική πλευρά της, βρίσκονται πολλές εκτεταμένες γαλαζοπράσινες παραλίες με άμμο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Λευκάδα είναι πασίγνωστη για τις παραδεισένιες παραλίες, με την ξανθή άμμο και τα τυρκουάζ νερά. Παραλίες που έχουν βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες και βρίσκονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων σε διεθνείς ψηφοφορίες στο internet. Οι εντυπωσιακές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας.Αμμώδεις, με καθαρά νερά, παραλίες που άλλοτε το πράσινο φτάνει μέχρι την ακτή, άλλοτε βράχοι τέμνουν βίαια και επιβλητικά, παραλίες που συγκλονίζουν: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά δημιουργούν μια απίστευτης ομορφιάς εικόνα.Η ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας προσφέρει μικρές και μεγάλες παραλίες, με βότσαλα και παραδεισένια νερά: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσω, Αγιοφύλι, Βασιλική.

ΛΥΓΙΑ

Το “Alkyon apartments & villas hotel” βρίσκεται στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Λυγιάς στο νησί της Λευκάδας.Το χωριό Λυγιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας και απέχει 5 χμλ. από την πόλη. Διαθέτει ένα γραφικό ψαρολίμανο και η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η αλιεία.Θα κολυμπήσετε στην μικρή αμμουδιά του οικισμού και θα γευματίσετε στις ταβέρνες του χωριού. Το φρέσκο ψάρι είναι άφθονο στην περιοχή. Προτιμήστε το!Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τις παλιές Αλυκές στο διπλανό χωριό Καρυώτες, που απέχουν μόλις 200 μέτρα από το ξενοδοχείο! Η φύση σε αυτό το ιστορικό για την οικονομία της Λευκάδας μέρος, είναι μοναδική. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την περιοχή για περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία ή ακόμη και παρατήρηση πουλιών.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Η υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας-Ακτίου προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (100χλμ.), το οποίο αποτελεί σημαντική πύλη για τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.Οι επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα μπορούν εύκολα να φτάσουν στη Λευκάδα από την Εγνατία οδό. Φτάνοντας στα Ιωάννινα ακολουθήστε τη διαδρομή προς Πρέβεζα όπου βρίσκεται η υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας. Από το Άκτιο η απόσταση μέχρι το νησί της Λευκάδας είναι 22χλμ.Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 385 χλμ. Περίπου 4 ώρες.Η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει τη σύνδεση του νησιού με την Ελλάδα και το λιμάνι της Πάτρας (170 χλμ.), το οποίο είναι η δεύτερη σημαντική πύλη προς την Ευρώπη.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Scroll Up